Добре дошли, Вход в системата | Регистрация
Персонален Медальон


Процедурата за изработване на персонален медальон:

1.Избор на материала на медальона:
- мед, бронз
2.Избор на подходяща снимка в профил или анфас
3.Изработване на матрицата и медальона

Разгледайте каталога ни с персоналните медальони в "Каталози"

Skype: My status

За нас

Колекционираме и се занимаваме с изработването на монети и медальони от 1967г. Зародило се в началото като обикновено хоби, днес изработването на тези реплики е прерастнало в занаят за нас.

Можем да ви предложим да направите своя избор от богатата колекция, която сме натрупали или да ви изработим специални и персонални монети и медальони . Репликите, които изработваме имат само художествена стойност. Те не съответстват на оригинала по състав на материала, тегло и размер. Всяко от произведенията е придружено със сертификат, на който е упоменато, че монетата е подражание на антично произведение на изкуството и не представлява паметник на културата.

В каталогът „Персонални медальони” се намират снимки на т.нар. съвременни “римски императори” – поръчани и изработени специално за клиентите. Сред тях могат да бъдат разпознати известни лица от политиката, шоубизнеса и спорта. Върху мед стоят овековечени образите на протокола на Тодор Живков, д-р Борис Джибров, агент Иван Тенев, Красимир Балъков, Христо Стоичков, Слави Трифонов, петролни босове и др. Медальонът за Стоичков е поръчан от негов съотборник във връзка с бенефиса на гениалния ни футболист. Приятел пък заръчва изделието за Слави. То му е поднесено изненадващо от Георги Милчев – Годжи по време на едно от шоутата.

Процесът е дълъг и започва с изготвяне на изображението върху монетата според модела и снимката на клиентът, чийто лик ще бъде гравиран. Следва изработка на матрица, нейното закаляване, и се завършва с отсичането на самата монета от предпочитания от клиента материал. Обикновено медальоните се изработват от мед, но е възможно да се направят от бронз или друг метал. Следва процес на състаряване, за да изглежда медальонът автентичен. Направата на един медальон отнема около две седмици, в зависимост от броя на поръчките.

Създаден от Replica Coins 2010 - 2019
Replica Coins - Монети, Медальони, Персонални монети, Персонални медальони